Tuesday, April 18, 2017

Rawat Bayi Eczema Dengan ScratchMeNot. Ramai Tidak Tahu!

Bayi Eczema
Adakah anak anda mengalami masalah Eczema dan anda tercari-cari rawatan untuk penyakit Eczema supaya kulit kembali sihat.

Saya yakin anda sebagai seorang ibu pasti tidak dapat tidur malam kerana bayi anda ada penyakit Eczema. Betul tak?

Memang tertekan sebenarnya bila kulit anak diserang eczema. Sudah puas anda mencari rawatan terbaik untuk merawat penyakit eczema supaya kulit kembali sihat tapi tak berhasil.
Eczema adalah sejenis sakit kulit. Penting untuk anda tahu terlebih dahulu tentang penyakit ini supaya anda faham bagaimana cara rawatannya. Kulit adalah tisu yang melindungi seluruh tubuh. Kulit sangat sensitif terhadap sebarang perubahan sekeliling.

Faktor Penyakit Eczema


Perlu diingatkan bahawa punca sebenar berlakunya serangan penyakit eczema ini tidak dapat dipastikan dengan tepat.

Namun melalui beberapa kajian yang telah dibuat, menyatakan antara faktor-faktor yang menjadi punca terjadinya eczema ini termasuklah:

 • penggunaan sabun dan detergen yang tidak sesuai
 • terdedah pada keadaan cuaca yang panas
 • alergik kepada alam persekitaran (habuk)
 • alergik bila memakai barang kemas
 • berada dalam keadaan stress
 • badan kuat berpeluh
 • barang kosmetik yang tidak sesuai
 • alergik kepada fabrik pakaian yang tertentu
 • air berklorin tinggi
Bagaimanapun, menurut kajian penyakit eczema ini juga mempunyai pertalian genetik. Salah seorang sama ada ibu atau bapa berpotensi untuk memberi kesan genetik itu kepada anak-anak.
Oleh sebab itu, kebanyakan kes eczema ini berlaku dikalangan kurang dari dua tahun kerana kebanyakannya diwarisi daripada ibubapa.

Lazimnya, bagi orang dewasa eczema ini akan menyerang di bahagian leher, muka, siku, buku lali dan lutut.

Manakala, tanda-tanda eczema bagi bayi pula jelas dilihat di bahagian pipi, dahi, leher, lengan, betis dan kulit kepala. Ada yang mendapat eczema ini ketika dewasa dan ada yang diserang ketika masih bayi. 

Rawat Bayi Eczema dengan ScratchMeNot


Anda pernah dengar brand ScratchMeNot ? Produk ini asalnya dari USA yang kini telah berada di Malaysia. Produk yang sangat kualiti dan efektif untuk bayi yang mengalami masalah Eczema atau Ekzema. ScratchMeNot  adalah sarung tangan eczema yang direka khas untuk mengelakkan bayi eczema menggaru muka dari terus cedera serta memberi keselesaan kepada bayi anda ketika memakainya.

Merawat bayi eczema bukanlah perkara mudah sebab walau menggunakan krim eczema tapi bayi eczema dapat menggaru muka dan mencederakan semula kulit tersebut dan belum sempat sembuh terutama waktu malam ketika kita tidur, tidak sedar dan tidak dapat kawal bayi kita menggaru.

Sarung tangan dwi lapisan ini mempunyai lapisan luar lembut yang menghalang kerosakkan kulit akibat menggaru berlebihan dan menggosok. ScratchMeNot boleh dilipat buka untuk memberi tangan bayi bebas ketika tidak menggaru dan menutup kembali ketika bayi menggaru. Produk ini juga boleh digunakan bersama ubat atau krim jika perlu.

"Produk ini adalah genius dan benar-benar terbaik !! .... ini merupakan penyelamat kehidupan dan keajaiban! Si kecil saya akan menggaru dan mencederakan mukanya kerana gatal yang kronik. Dengan produk anda, mukanya telah sembuh. . dia tidak lagi boleh mencederakan dirinya, tetapi dia masih boleh menghibur dirinya apabila dia gatal-gatal Terima kasih ... terima kasih ... terima kasih ... "- Vivian


Kelebihan Sarung Tangan Eczema
 • Flexible     - Hujung sarung tangan boleh dibuka dan ditutup
 • Fun           - Mempunyai corak yang ceria untuk kanak-kanak
 • Efective     - Dapat menggelakkan bayi dari menggaru.
 • Functional  - Sangat mudah untuk ibu bapa membuka dan memakai tetapi sukar untuk bayi                           anda membukanya.
Produk yang sangat efektif dan kualiti... hentikan derita anak anda. Jika berminat boleh order di The Baby Store Malaysia1 comment:

 1. Dua orang anak saya pakai ScratchMeNot... sangat membantu

  ReplyDelete